En onsdagskväll – för inte så länge sedan …

Under en onsdagskväll, för inte så väldigt längesedan, hade jag glädjen att ”hänga” med våra equmeniascouter ute på vår sommargård Nybostrand. När jag åkte därifrån var jag uppfylld av värme och glädje över det jag upplevt! Och vad var det kan man undra? Jo, det jag kände och upplevde där, det var en varm gemenskap och ett delande av både tro och liv med varandra … barn och vuxna, huller om buller! Man pratade om Jesus och änglar, om skolan och kompisar, om maten man lagade tillsammans, flotten som skulle färdigställas, om framtid och framtidsdrömmar, om oro inför nationella prov och om liv efter detta! Man hjälpte varandra om något var svårt, delade kunskap och förmågor med varandra, uppmuntrade varandra och skrattade tillsammans! Varma skratt!

Och så tänkte jag, där jag satt i bilen på väg hem igen … att det är ju där – mitt i livet – som Jesus är, som Jesus vill vara! Mitt i våra liv, mitt i våra drömmar och mitt i vår verklighet, hur den än ser ut, mitt bland frågor och svar! Mitt i vår vardag! Jesus vill dela den med oss – han vill vara en viktig och väsentlig del av den. Han vill dela vår glädje och vår oro, han vill bära oss när livet kärvar, trösta oss och ge oss nytt hopp när det känns hopplöst. Han vill att vi växer och mognar, att vi lär oss nytt, mer – om livet! Tillsammans! Och han har lovat att gå med oss när vi provar våra ”vingar”, våra nya färdigheter. Jesus vill och längtar efter att vara en del av ditt och mitt liv – han vill gemenskap. Han vill gå tillsammans med dig och mig på livets väg! Din församling – gemenskapen – vill vara en del av ditt liv! Så bjud in varandra vet´ja, att dela vardagens gemenskap! En gemenskap där vi får växa tillsammans, i tro och i liv. Och kanske, när vi kan se att Gud finns, i allt och i alla, upptäcker vi att det var Jesus själv vi nyss ”hängde” med – där vi trodde att det ”bara” var en ”vanlig” människa …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.