Gott Nytt År – I Jesus Namn

Så får vi återigen önska varandra ett Gott Nytt År! För bara några veckor sedan önskade vi varandra ett Gott Nytt Kyrkoår och nu, nu får vi tillsammans ta de första stegen in i det så kallade ”borgerliga” Nyåret. År 2018!

Nyåret handlar om att lämna det gamla bakom oss för att kunna sträcka oss mot det nya! Jag tror att det är så för alla … oavsett vem eller vilka vi är, oavsett ålder, kön, kultur eller religion. För en del handlar det om en djup tacksamhet över det som varit. För andra handlar det om att glömma och sudda ut. För alla handlar det om att få kraften att leva ett tag till med ögonen mot en framtid vi inte vet något om.

På årets första dag är kyrkoårets tema: I Jesu namn. Och det är så vi får börja detta nya borgerliga år … i Jesu namn! Vi får lämna det som ligger bakom oss och sträcka oss mot framtiden i Jesu namn! Med löftet om att Guds nåd aldrig tar slut och att hans barmhärtighet inte vet någon gräns. I den tryggheten och med tillit. Det är gott att få börja ett nytt år så. Vi behöver vila i tryggheten att vi är burna av Gud, vi behöver lita på och förtrösta på honom, och vi behöver ha blicken fäst på honom, för att kunna vara de människor vi är tänkta att vara. Människor med ansvar och uppdrag att forma liv och framtid – för alla! I Jesu namn!

Det finns det som vi måste komma ihåg och ta med oss in i framtiden. För att det inte ska hända igen! För att det ens ska var möjligt att sträcka sig mot en framtid, en annorlunda framtid, såsom Jesus är annorlunda! En framtid där godhet och barmhärtighet råder, där nåd och kärlek översvämmar!

I Jesu namn! Inte i mitt namn, eller i ditt namn! Nej, i Jesu namn, i kraften av det namnet får vi gå in i detta nya år. Inte i egen kraft – min är ganska ynklig i sammanhanget – nej, i namnet Jesus! Som hans förlängda armar och ben, som händer och fötter!

Så får vi börja ett gott nytt år 2018! Med att stå upp för allas rätt till ett värdigt liv, med att be och arbeta för goda livsvillkor för alla, med att ta hand om jorden på ett hållbart sätt, med att förändra världen, med att förlåta och förlåtas!

Med honom att ta rygg på, med honom som har vår rygg, med Jesus, som omsluter oss på alla sidor och håller oss i sin hand … Med honom får vi, du och jag, i Jesu namn och med hans hjälp och ledning jobba på att arbeta för fred och rättvisa. I vishet, sanning och trovärdighet vara varandras tjänare. Och tillsammans hjälpas åt för att vi som enskilda och som församling ska kunna vara trofasta vårt ansvar och vårt uppdrag – liv och framtid – för alla!

Med önskan om ett Gott Nytt Välsignat År

/Maria Rydbom, Diakon och Församlingsföreståndare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.